מלוניזציה במקומות עבודה
- Chen Spindel
- 8 בינו׳
- זמן קריאה 6 דקות
מלוניזציה - תופעה חדשה המקדמת יוקרה ונוחות במקומות עבודה
העובדים במתחם המשרדים ספרינגליין במנלו פארק קליפורניה, מוקפים בתחושות נוחות ויוקרה שתמצאו בד״כ בבתי מלון יוקרתיים: קירות אקוסטיים עם גימור חימר רומאי, שולחנות אגרונומיים משיש אפור-לבן, קירות ניידים בגימור איטלקי, ומושבים מעור לבן.
הריח במשרד הוא ריח ייחודי של קולקציית ספרינגליין - ים מלוח, שושנת מים לבנה, פירות יבשים וטל מתוק.
המתחם כולל שני בנייני משרדים יוקרתיים, תשע מסעדות, חללי עבודה חיצוניים וטרסות שבהן אנשים יכולים להתערבב ולהתחבר, מתקני כושר, מתחם גולף יוקרתי, חנות מזכרות המוכרת את קולקציית ספרנגליין, ומעדנייה איטלקית.
וכמו כל מלון טוב ישנה עמדת קונסיירז׳, שירותי הסעה, בריכות חיצוניות ופנימיות, ספא מפנק, שירותי ביוטי, לוח אירועים , ירידים, סדנאות מלאכה ומסיבות עד השעות הקטנות של הלילה.
אבל ספרינגליין הוא לא מלון. הוא מתחם משרדי עבודה, כמו כל משרד אחר, רק ״מלונאי״.
לתופעת מקומות העבודה עם השירות המלונאי קוראים בספרות ״Hotelification״ - מלוניזציה במקומות עבודה, מגמה עולה, הצוברת יותר ויותר פופולריות בסצנת עיצוב חללי העבודה.
המונח יוצא הדופן והמעט מגושם משמש לתיאור הגישה העיצובית שלוקחת השראה מתעשיית המלונאות כדי להפוך משרדי עבודה משעממים לסביבה יוקרתית, נוחה ופונקציונלית במיוחד.

מה היא מלוניזציה?
הפילוסופיה מאחורי מגמה זו קשורה עמוקות לרווחת העובדים, ובתקווה לפתות עובדים בחזרה לשולחנותיהם, מתוך הכרה בחשיבותה של סביבת עבודה המסוגלת לשפר את איכות החיים, להפחית מתחים, ולהגביר את התפוקה, החללים היוקרתיים נועדו להתחקות בנוחות וברבגוניות של המלונות המפתים ביותר.
מבחינה אסתטית, מלוניזציה מביאה למשרדים סגנון השואף לאיכויות של מלון יוקרתי: חומרים משובחים, ריהוט נוח, תאורה המיועדת למנוחה ויעילות, ותשומת לב מיוחדת לפרטים.
חברות מאמצות יותר ויותר פתרונות המאפשרים לעובדים 'להתאים אישית' את סביבת העבודה שלהם, לא רק מבחינת ארגונומית, אלא גם מבחינת אביזרים ותצורות טכנולוגיות.
״הקונספט מגיע מהדימוי של חווייה הגורמת לך לומר: ״אני רוצה להיות שם", אמר מתיאס הולוויץ', המנהל המייסד של חברת העיצוב העולמית HWKN, שמתכנן את מתחם הנופש לעבודה Sky Island בלונדון. "זה לא כמו בנייני המשרדים הרגילים. זה חדשני", "כל כך הרבה אנשים נכנסים למשרד ואומרים, 'למה אני כאן? יכולתי לעשות בדיוק את אותו הדבר בבית", הוסיף. "אתה צריך להציע משהו טוב יותר. אבל זה לא עניין של לעשות את זה ״מבדר״ כמו מועדון. אנשים עדיין רוצים ללכת לעבודה כדי להיות יעילים".

באיטרציה חדשה זו, יש את הרובד הנוסף של "חווית האירוח", שאותם מתארת איימי קמפבל, אדריכלית ושותפה בכירה ב-Gensler בסן פרנסיסקו, כ"צופה את הצרכים של האחרים ואז יוצרת התאמות לכך".
קמפבל אמרה שהיא רואה ״מלונאות״ בכל המגזרים, כולל בתי מגורים ושדות תעופה - וכינתה אותה "נישה שהולכת וגדלה". רעיון המלוניצזיה קיים במשרדה של קמפבל עצמה, חוויה שהיא מתארת "כמו להיכנס לספא. יש מוזיקה שמתנגנת, אתה יכול לשתות משקה קר, לשבת על מושבי טרקלין יוקרתיים ולעבוד, או להיכנס לחדר אקוסטי ולדבר בפרטיות. החלל צופה את כל הצרכים השונים שיכולים להיות לעובדים."
מילוי הצרכים הללו הוא בדיוק מה שגורם למקום עבודה להפוך מטוב למצוין.
על פי סקר מקומות העבודה שנערך לאחרונה על ידי גנסלר, נמצא כי מקום עבודה פונקציונלי ויעיל זה כבר לא מספיק. במקום זאת, הגורמים החשובים ביותר הם "התחושה שהחלל יפה, מסביר פנים ומעורר חשיבה חדשה".

אחד המשרדים בספרינגליין הוא משרד עורכי הדין Kilpatrick Townsend & Stockton LLP.
״למשרד הישן לא היו מסעדות בקרבת מקום, ועובדי החברה היו פרושים במספר מיקומים״, אמר ג'ו פטרסן השותף המנהל של המשרד. "יכולתי להיות במשרד ולא להיתקל בעמיתים אחרים במשך ימים רבים".
בספרינגליין, המשרד תופס 930 מ״ר בקומה אחת בלבד. למשרד יש כ-22 עורכי דין, ו"בכל יום נתון, כמחצית מהם נמצאים במשרד", אמר. הוא הוסיף כי ״הנוכחות של העובדים במשרד עלתה מאז המעבר לספרינגליין, והיא טובה יותר מהותית מהחברות המתחרות שלנו", דבר שהוא מייחס למרחב, ול"באזז" שמושך אנשים החוצה מהבית.
כדי לגרום לחלל להרגיש מיוחד וליצור תחושה של בלעדיות, "עליך לנהל את החלל באופן אקטיבי כאילו אתה מנהל מלון", אמר סיירוס סנאנדג'י, מנהל מנכ"ל ומייסד Presidio Bay Ventures, שפיתחה את ספרינגליין. "זה עסק חדש לגמרי שיזמים ומנהלי נכסים לא יודעים לעשות".

איך מלוניזציה באה לידיי ביטוי בחללי עבודה ומשרדים?
חומרים טבעיים וברי קיימא
עץ, אבן ובדים טבעיים משמשים לעתים קרובות ליצירת אווירה חמימה ונעימה.
הצבעים הם גוונים ניטרליים ומרגיעים, וישנה עדיפות לפלטות צבעים המצביעות על שלווה, כגון גוונים של בז', אפור וירוק (ראו ערך - הצבע של שנת 2025 של חברת פנטון הוא: מוס מוקה).
הריהוט הוא יוקרתי, עם מקומות ישיבה ארגונומיים וחללים שניתן לארגן מחדש ובזריזות ויעילות כך שיתאימו לצרכים השונים של העובדים, תוך ערבוב יצירות אמנות התורמות לתחושת בלעדיות ותשומת לב לפרטים.
תאורה המשתלבת עם אור טבעי ומיועדת להיות מעומעמת, רכה ומפוזרת, ותורמת לבריאות הראייה של העובדים.

שטחים גמישים בהתאם לצרכי המשרד
מרכיב מרכזי בקונספט חדש זה הוא יצירת חללים היברידיים, שבהם אפשר לעבוד, להתרועע או פשוט לקחת הפסקה.
סביבות עבודה גמישות ומזמינות מעודדות אינטראקציות ספונטניות ושיתוף פעולה בין חברי הצוות.
אזורי טרקלין: חללים לא רשמיים עם ספות, כורסאות ושולחנות המזכירים את לובי המלון, מושלמים לפגישות קלילות או הפסקה קצרה.
בתי קפה ואזורי בר: חללים המקדמים אינטראקציה חברתית ומציעים חוויה חושית טעימה.
אזורים פרטיים וחדרי ריכוז: חדרים אטומים לרעש למי שצריך להיות מרוכז או להיות מסוגל לבצע שיחות בפרטיות מלאה, ממש כמו סוויטות מנהלים במלונות עסקים.

אלמנטים המקדמים רווחה גופנית ונפשית
מרחבי הרפיה ומדיטציה: חדרים אקוסטיים ייעודיים למנוחה, חשיבה או מדיטציה, בהם העובדים יכולים לקחת הפסקה מלוח הזמנים הקדחתני של העבודה.
שילוב שטחים ירוקים: צמחים, גינות פנימיות וקירות ירוקים מסייעים להורדת מתחים ולשיפור איכות האוויר, ומכניסים את הטבע למשרד.
מתקני כושר: חדרי כושר או אזורי כושר, מתוך הכרה בקורלציה בין פעילות גופנית לתפוקה.

הכנסת שירותים מתקדמים למשרדים
קונסיירז': שירותי תמיכה לחיי היומיום של העובדים, בדומה לאלו המוצעים על ידי מלונות יוקרתיים.
אולמות אירועים: חדרים רב תכליתיים בהם ניתן לארח אירועי חברה או פגישות מקצועיות בסביבה מסוגננת ונוחה.
שירותי קייטרינג פרימיום: מזון ומשקאות באיכות גבוהה, כולל אפשרויות בריאות ותומכות באלרגיות למינהן, בדומה למה שניתן למצוא במסעדות חמישה כוכבים בבתי מלון.

ארגונים המאמצים גישה זו מכירים בכך שסביבת עבודה אסתטית, נוחה ומוכוונת רווחה יכולה לשפר משמעותית את איכות חייהם של העובדים, וכתוצאה מכך, את התפוקה והמחויבות שלהם להגיע פיזית למשרד. עובדים מרגישים מוערכים ומטפלים במרחב שנועד לתת עדיפות לרווחתם, מה שמוביל לשביעות רצון גבוהה יותר בעבודה ושיעורי שימור גבוהים יותר. חלל משרדי מודרני בהשראת המלון לא רק מרשים את הלקוחות אלא גם מושך אליו כישרונות מובילים. חברות שמעדיפות את רווחת העובדים ומספקות סביבות עבודה מושכות נוטות יותר למשוך ולשמר אנשי מקצוע מיומנים.
האם המלוניזציה באמת תחזיר את העובדים למשרד?
מגפת הקורונה חייבה עבודה מרחוק, מה ששינה את הדרך בה אנו מבצעים את העבודה.
בעבודה מהבית נהנינו מלוחות זמנים גמישים, חסכנו כסף על נסיעות, ואם נהיה כנים, גם נהנינו ללבוש את הפיג'מה ״לעבודה״.
כתוצאה מכך, עובדים רבים נרתעים לחזור לעולם העבודה הטרום-מגפתי שעלה המון זמן וכסף רק להגיע למשרד.
על ידי שינוי סביבת העבודה לקונספט של בית מלון - שבו אתה שמח לשלם כדי לבלות זמן ברגיעה וליהנות מהסביבה המרגיעה הרחק מחיי הבית היומיומיים שלך - ניתן לפתות עובדים לחזור למקום העבודה.
העובדים לא היו מתנגדים לשלם את עלויות הנסיעה שלהם שוב ושוב אם הם יכולים לעבוד בסביבה שמספקת רמת אירוח והטבות שהם לא יקבלו בבית.
מדובר בשינוי הלך הרוח ובמיקום מחדש של העובדים כך שיחשבו כעת על מקום העבודה שלהם כמו על בית מלון - מקום שבו הם בוחרים לבלות.

מה משמעות המלוניזציה עבור שוק הנדל״ן המסחרי?
התחזית אופטימית לשוק שטחי המשרדים. עם זאת, ככל שהמשרד מתרחק מהמודל המסורתי, כך גם האופן שבו מעסיקים שוכרים חללי עבודה.
אנו צופים שינוי משמעותי במגזר המשרדים, שכן חללי משרדים גמישים עם שירותים משופרים, מובילים את השוק במונחים של ערך הון וצמיחת התשואה משכירות. בעלי נכסים המעוניינים להעלות את ערך שטחי המשרדים שלהם ישקיעו בפרויקטים של שיפוץ והתאמה ״מלונאית״ של משרדיהם לעתיד.

איך יוצרים משרד מלונאי?
העריכו את השטח הנוכחי שלכם: העריכו את פריסת המשרד, הריהוט והמתקנים הקיימים שלכם כדי לזהות אזורים לשיפור ולקבוע אילו תכונות בהשראת מלון יתאימו בצורה הטובה ביותר לתרבות ולזרימת העבודה של החברה שלכם.
מתן עדיפות למשוב העובדים: שלבו עובדים בתהליך העיצוב על ידי הקשבה להעדפותיהם. שקלו לערוך סקרים או סדנאות כדי לאסוף תובנות לגבי הצרכים וההעדפות שלהם על עיצוב חלל העבודה.
השקיעו ברהיטים ועיצוב איכותיים: בחרו רהיטים ועיצוב ששמים עדיפות לנוחות, פונקציונליות ואסתטיקה. השקיעו בכיסאות ארגונומיים, קירות ניידים, שולחנות כתיבה מתכווננים ופתרונות אחסון מגוונים כדי ליצור סביבת עבודה נוחה.
צרו אזורי עבודה מגוונים: ייעדו אזורים שונים בתוך המשרד לפעילויות שונות, כגון שיתוף פעולה, עבודה ממוקדת, רגיעה וחברה. שלבו ריהוט גמיש וקירות מודולריים כדי להתאים לצרכים והעדפות משתנים.
קדמו בריאות ואיזון: שלבו שירותי בריאות כגון חדרי מדיטציה, אירועי כושר וחטיפים בריאים כדי לתמוך ברווחת העובדים ובאיזון בין עבודה לחיים.

לסיכום
מלוניזציה של חללי משרדים מייצגת שינוי מגמה בעיצוב מקום העבודה, המונע על ידי הרצון ליצור סביבות המעניקות עדיפות לנוחות, שיתוף פעולה ורווחה של העובדים.
על ידי אימוץ מגמה זו ועיצוב מחדש של המשרד שלך כחלל מסביר פנים ומעורר השראה, אתה יכול להעלות את תרבות החברה, להגביר את הפרודוקטיביות ולמשוך כישרונות מובילים.
כשאתם יוצאים למסע, זכרו לתעדף את הצרכים וההעדפות של העובדים שלכם, והיו פתוחים להתנסות ולהסתגלות.
יחד, תוכלו ליצור סביבות עבודה מעוררות השראה ליצירתיות, חדשנות והצלחה.
Comments